Esmaspäev, 18. juuli 2016

Maailma parimad juusturullid

Pärmitaigna juusturullide jaoks kasutan retsepti mille algne lahendus on nähtav siin
kõige paremini sobib mulle koostisosade ja maitse poolest sealt keskmine retsept keskmise rasvasisaldusega väikesaiad. Nende koostisosadega jäävad saiakesed mõnusalt pehmed ja suussulavad. Sama retsepti järgi saab teha ka kaneelirulle, siis panen suhkurt nii palju kui retseptis on toodud, juusturullide jaoks aga panen poole väiksema suhkru koguse. Samuti toimub taigna valmistamine mul teisiti, kui seal õpetuses on. Tavaliselt teen ka kahekordse koguse, kuna mulle ei meeldi või ja pärmipakki poolitada, siis jääks külmkappi seisma imelik kogus aineid, mida ma mujal väga ei kasuta. Minu variant pärmitaignast on järgmine:


Sul on vaja neid aineid

  • umbes 1 kg nisujahu
  • 4 dl piima
  • 1 dl suhkurt (magusate saiade jaoks 2dl)
  • 200 g võid
  • 4 muna
  • 50 g pärmi
  • soola
  • riivjuustu u 400 g
Ained sega kokku nii:
  • hõõru pärmi suhkruga seni kuni see muutub täiesti vedelaks
  • lisa toatemperatuuriga sama soe piim
  • nüüd hakka lisama jahu, tee seda vastavalt enesetundele, kuni saad liiga jahuse massi
  • lisa sulatatud või ja munad
  • sõtku tainast kuni saad palli, mis enam käte külge ei hakka. Vajadusel lisa veel jahu, kuni oled tulemusega rahul

sõtkutud tainas peab välja nägema selline
  •  pane tainas sooja kohta seisma ja kata kinni rätiku või kaanega (mina panen ta kas aknalauale kus paistab päike, või talvel radiaatori lähedusse, sest seal on soe. Kausi katan kaanega, kuid ei sule õhukindlalt.)
  • Kerkimine võtab aega kuskil 2 tundi, tainast peab peale kerkimist olema umbes poole rohkem

tainas peale kerkimist
  • siis jagan taigna 4-5 ossa, umbes, silma järgi ja rullin üks haaval õhukeseks. 
  • rullitud taigna puistan üle riivjuustuga (võid ei ole mõtet enam panna kuna taigen sisaldab seda juba piisavalt.)
lahti rullitud tainale raputa peale riivjuustu
  • lõpuks keeran taigna rulli ning lõikan tükkideks, tükid asetan ahjuplaadile üksteise vastu (siis ei pea nii mitut plaaditäit küpsetama ja saiakeses jäävad kohevamad, mina saan sellest kogusest 2 plaaditäit.)

vormi taignast rullikesed
aseta rullid ahjuplaadile
  • küpseta kuskil 180-200 kraadises ahjus umbes 30 min, kuni saiad on ilusad pruunid. 

saiad ahjust võetuna
  • enne srveerimist pritsi saiakesi veega- siis on need pehmed ja värsked ka järgmisel päeval

kõrvale sobib ideaalselt klaas piima!

Head isu!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar