neljapäev, 14. juuli 2016

Selle suve hitt- Jumpsuit


Nii, nüüd on see tehtud, ostsin ka omale Jumsuiti! Pole küll päris selline nagu oleksin tahtnud, aga ikkagi lahe. Nimelt juba kevadel vaatasin, et sel suvel tahan kindlasti kanda jumpsuiti- see on selline kostüüm, mis koosneb pükstest ja pluusist- nagu kleit, mille seelikuosa asemel on püksid.
Üldiselt ma poest riideid ei osta, pigem käin vaatamas, et trendidega kursis olla, ning siis kombineerin oma olemasolevaid riideid ümber. Või käin kaltsukas. Põhjus pole üldse mitte selles, et mul raha pole, kuigi ka see on üsna suur faktor, vaid minu isiklikus põhimõttes, et maailmas toodetakse liiga palju riideid, ja siis lisatakse neile meeletu juurdehindlus, millega suured kaubandusketid neid edasi müüvad.
Kuid mul oli hädasti vaja uusi tenniseid ja seega otsustasin reedel käia Lõunakeskuses ja kiiresti midagi sobilikku osta. Nagu alati läksin esmalt Cropp Town´i, kuna see on mu lemmik riidepood seal. Ilmselgelt aga pole tegu eriti jalanõusid müüva brändiga ja kahjuks ei leidnud ma sealt midagi.
Hakkasin siis minema Shu poole, mis on teisel pool lõunakeskust, jälgides kõiki teele jäävaid poode, et võibolla hakkab midagi silma.
Veidi aja pärast märkasin Springfieldi poodi. Minu jaoks oli see uus kauplus seal, kuna varem ma seda näinud ega külastanud polnud. Kuid sealt möödudes jäi mul silma suur laud, mis kutsus sind enda poole, kuna laua üleval oli suurel sildil hind 5.- ja hunnikus huvitavate mustritega riideid. Lähemale minnes selgus, et üldiselt T-särke ja pluuse. Seal olid mõned tõeliselt lahedate värvikombinatsioonidega Urban stiilis riided- just sellised nagu mulle meeldivad! Kuna mul aga igasugusied pluuse ja särke on kodus juba niigi liiga palju, suutsin kiusatusele midagi osta, siiski vastu panna. Keeruliseks tegi ka olukorra see, et mul oli kiire. Seega läksin klienditeenindaja juurde ja küsisin kas neil on müügil jumpsuiti või onesie´t (nii küll kutsutakse tavaliselt ühes tükis magamisriideid) ja ta ütles kohe, et on. Olin väga elevil ning üliõnnelik ja läksin noore tütarlapsega kaasa. Kahjuks küll valik puudus- oli vaid üks variant ja see polnud päris see, mida ma tahtsin. Kuid see oli siiski parem, kui mitte midagi. Klienditeenindaja oli väga asjalik ja abivalmis, ning ütlesin talle, et käin veel veidi ringi ja kui ma muud ei leia, tulen tagasi ja ostan selle ära. Ütlesin, et antud jumpsuitil pole päris see tegumood ja muster, mida ma tahaksin. Hind aga oli selline, mille olin nõus välja käima- 25.-
Tegelikult oli nii, et olin tulnud ju ostma tenniseid ja mõelnud, et max 40.- kulutan sellele. Seega tahtsin veel ringi vaadata, kas leian odavama ja parema jumpsuiti või mis mul need tennised maksma lähevad, sest neid polnud ma isegi veel vaadanudki mitte :)

Jumpsuit mida ma ideaalis oleksin tahtnud saada on midagi sellist:
Pilt on pärit aliexpressist
Seega mu otsingud tenniste osas jätkusid. Leidsin veel mõnest poest jumpsuite, kuid Springfieldi oma oli kõige ägedam ja ostsin selle. Lisaks jumpsuitile võtsin ka sinna juurde sobiva kaelakee.
Lõpuks jõudsin Shu´sse, kus oli suur allahindlus. Sealt sain ma ka omale ihaldatud tennised, kuid nendega oli nii, et ma ei suutnud valida, kas osta fuksia roosad või helekollased. Olles enda jaoks suht keerulise valiku ees, välgatas mul peas mõte, et kui saaks ühes jalas kanda roosat, ning teises kollast, oleks täiuslik. Veidi hull nagu ma olen, ostsingi mõlemad paarid ära, ja olen nüüd kandnudki eri värvi tenniseid juba täna neljandat päeva. Inimeste reaktsioon sellele on üli tore ja armas :)
Täpsemalt Shu poe allahindluse ja jalanõudega saate tutvuda siit

Rõõmsalt läksin peale ostlemist koju, kandes kaasas väga positiivset fiilingut oma uute esemete üle:

Kaup pakiti kenasse paberkotti
Tulemus koos Shu´st ostetud tennistega

 

Mis asi on Jumpsuit?

Jumpsuit on riietusese, mis algselt oli kasutusel oma funktsionaalsuse pärast langevarjusportlastel, et soojustada keha külmade kõrgmäestikutingimuste eest. Viimasel ajal on aga nii hakatud kutsuma kõiki ües tükis riideid, mis koosnevad pükstest ja ülemisest osas.
Moetööstuses on Jumpsuit ikka aeg-ajalt esipinnale kerkinud alates aastast 1960, olles sageli disaineritele atraktiivne, kuna sellel on pidev joon, mis kulgeb otse ülevalt alla, tuues esile kandja kehakuju. Eriti populaarsed olid nad 1980-ndatel.
Nii on näiteks must nahast jumpsuit osa Suzi Quatro imagost. Seda on laval armastanud kanda ka näiteks Elvis Presley, Mick Jagger, Queen, Alphaville, Britney Spears, Pink, Spice Girls ja Korn. Laval on populaarne olnud ka läikivast kangast liibuv jumpsuit ehk catsuit.
Ka näiteks arvutimängude seerias Fallout (Fallout 4 tuli välja juunis 2015), kannavad varjendites elavad inimesed siniseid ja kollaseid jumpsuite numbriga, mis eristab millisest varjendist nad pärit on.
Viimasel ajal on tulnud ka kasutusele sõna onesie, mille all mõeldakse rohkem igapäevaselt kantavat jumpsuiti või pidžaamat, mis tuli moodi 2010. aastal, kuid seda sõna kasutatakse ka muude jumpsuitide puhul, nagu näiteks ühes tükis mootorratta- või suusaülikonnad.
 
Siin ka pildid USA naismäesuusatajast Lindsey Caroline Vonn´ist, kes kandis eile toimunud 2016 aasta ESPY auhindade galal jumpsuiti. Lindsey parimad tulemused on saavutatud kiirusaladel. Suusatamisega alustas ta 2-aastaselt ja 2010. aasta taliolümpiamängudel Kanadas sai ta esimeseks ameeriklannaks, kes on saavutanud olümpiavõidu kiirlaskumises. Pildid on pärit siit
(Teksti allikas: https://en.wikipedia.org)  

Eriti hästi lähevad jumpsuitiga kokku Lindsey kaunilt patsi punutud blondid kiharad



Jumpsuiti tagumist külge ehib õhulisust andev keep



Mida sina arvad jumpsuit´ist?

 

 

 

1 kommentaar:

  1. Best Baccarat Baccarat Sites in US for 2021
    If you are new to Baccarat or a regular player, it is 온카지노 a perfect place 바카라 to start when you 바카라사이트 are playing in a casino. Find out more.

    VastaKustuta